Pagina's

donderdag 10 september 2015

Halloween staat voor de deur!

Jaaa, mijn favoriete seizoen komt er weer aan! Op zaterdag 31 oktober is het weer Halloween!

Waar komt Halloween vandaan?
Halloween is een verbastering van het Engelse ‘All- Hallow-Even', dat Allerheiligenavond betekent: de avond voor Allerheiligen. Mensen herdenken dan de overledenen. Vroeger gingen ze vaak naar kerkhoven om daar kaarsjes te branden voor overleden mensen. Kinderen gingen ook mee. Brrr... wel eng hoor in het donker op een kerkhof...

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, Engeland, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt maar dat sluit natuurlijk niet uit dat wij dit ook heel goed kunnen :-). Sinds een aantal jaar is Halloween in Nederland echt in opmars en wordt hier steeds meer aan gedaan!

Hoe wordt dit nu gevierd?
Met Halloween verkleden kinderen zich als griezels en bellen dan vervolgens aan bij mensen in de buurt. Vaak zijn huizen versierd zijn met pompoenen, lichtjes en andere spannende dingen. Als er eenmaal open gedaan wordt roepen de kinderen 'trick or treat' (waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers krijgen). De snoepjes die de kinderen krijgen worden verzameld in een leuk zakje of emmertje.

Ons Halloween assortiment:
Wij verkopen op Kinderfeest.nu heel wat Halloween / griezel artikelen. Denk aan de onderstaande categorieën:


Een aantal van onze favoriete producten zijn bijvoorbeeld de mega opblaasbare spin van 1,77 lang, leuke skelet hand uitdeelzakjes, stoere decoratie spookjes, of een gave lampion in de vorm van een zwarte kat.



En vergeet niet dat we nogsteeds korting geven op onze handgemaakte en Fair trade heks Pinata! Deze Heks Pinata kost nu (inclusief stok) maar €24,95!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten