Pagina's

maandag 12 oktober 2015

Frozen taart met suiker ijsschotsen

Wil jij zelf een mooie Frozen taart maken en ben je niet bang om een beetje te experimenteren? Deze taart heb ik onlangs samen met mijn buurvrouw gemaakt en de reacties waren super positief!


Wat hebben we gedaan: 
  1. Twee taarten (één grote en één kleine) gebakken (sachertaart van Dr. Oetker); 
  2. de taarten bekleed de taart met witte fondant; 
  3. met uitsteekvormen van blauwe marsepein sneeuwvlokken gemaakt en op de taart geplakt; 
  4. leuke Frozen figuurtjes op de taart gezet; 
  5. de ijsschotsen in de taart gestoken; 
  6. en vervolgens een beetje poedersuiker over de taart gestrooid (niet over de ijsschotsen) 

Maar hoe hebben we die ijsschotsen gemaakt? Dit hoor je volgens recept eigenlijk te doen met een combinatie van water, witte suiker en witte mais stroop. De witte mais stroop hebben wij niet kunnen vinden en dus hebben we het geprobeerd met alleen water en suiker en dat ging best prima! Wij hebben wat suiker (afhankelijk van hoe groot je de ijsschotsen wil hebben) en voldoende water om dit op te lossen in een pannetje gedaan. Laat dit rustig verwarmen tot het 300 graden is. Je kunt dit een beetje testen door een druppel in een glas koud water te laten vallen. De suiker moet dan gelijk stollen. Om de ijsschotsen een beetje blauw te krijgen hebben we één druppel blauwe kleurstof toegevoegd. Als je denkt dat het mengsel goed warm is giet je het op een bakplaat met daarop een stuk bak papier. Zo laat je de suiker hard worden. De plaat moet echt wel hard worden. Bij onze eerste poging bleef het flexibel waardoor het eenmaal op de taart instortte. Zorg dus ook dat je voldoende suiker hebt om het een paar keer te kunnen proberen! Het kost even tijd maar het resultaat is heel gaaf!

Bekijk hier ook ons assortiment Frozen artikelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten